I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.



Please don't copy from this blog without asking first!


30. sep. 2010

Tålmodighet lønner seg…

Eller “den som venter lenge, venter på noe godt” som en også kan si. Jeg sier meg enig i begge utsagnene i forhold til de aller første pellis og fuchsia stiklingene jeg fikk i hus! Da Turbolotte i sommer var så utrolig snill å klippe noen stiklinger til meg, var jeg fast bestemt på at jeg skulle få alle til å overleve. (Jepp, startet veeeldig optimistisk) Selvfølgelig så klarte jeg ikke det da… Dette var jo den aller første gangen jeg prøvde meg på dette, og en kan jo ikke vente det store av ei som ikke har hatt noe blomster-interesse tidligere. MEN jeg kan si at over 60 % av dem har overlevd:-)

Det har vært spesielt to stiklinger som jeg har slitt med. En pellis og en fuchsia. De har truet med å dra inn årene gang på gang… siste gang hadde de kastet alle bladene og sto der nakne og trassige. Jeg var jo litt fortvilet da disse to var blomster som jeg virkelig så frem til blomstring på! Pelargonium Westdale Appleblossom og fuchsia Fay. Jeg sa “trassig kan jeg også være” og fortsatte med vanning.

Nå vettu… nå har de virkelig våknet så smått til live igjen :-))) …etter 2 md ! Her er de avbildet med et par andre av stiklingene som ble tatt samtidig.

Fay1 Westdale Appleblossom1

Så ja, det lønner seg å være tålmodig og ikke gi opp. De kommer smått og sent…men de kommer! Jeg skjønner at når en har mange flere pelliser enn det jeg har, så blir det nok litt anderledes med hvor mye tid en gidder å bruke på hver lille stikling. Men dette har vært en skikkelig fin trening og lærdom for meg :-)

Nå håper jeg bare at de fortsetter å vokse og klarer seg over vinteren.

28. sep. 2010

Katteliv blandt blomstrende hverdag..

I helgen klarte jeg så vidt å karre meg opp fra vannrett stilling for å ta med vårt lille besøkende til en katteutstilling i Tønsberg. Det er utrolig spennende å se alle de forskjellige katte-rasene som finnes. Nå var det selvsagt kun et lite utvalg av alle de rasene som finnes, men det var fler enn de jeg hadde hørt om før!

De fleste bildene er tatt igjennom gitter da de alle satt i bur, så kvaliteten er så som så med bildene. Men jeg må jo få med meg noen av de mange vi så!

De fleste vet jeg ikke hva er da jeg har en hukommelse som en gullfisk…men de første to kattene her er nå hvertfall Persere.

DSC_0077 DSC_0083

Nydelig katt med lett gråsjatteringer i pelsen. Har ikke peil på rasen…

DSC_0079

DSC_0097 DSC_0104

En av min kjæres favoritter (samt meg) er Norsk Skogskatt. Et nydelig eksemplar her!

DSC_0099

DSC_0096 DSC_0098

DSC_0105 DSC_0106

En diamant av en katt… Bengal! Også en av mine favoritter.

DSC_0120

DSC_0117 DSC_0125

Etter å ha sett den siste katten i denne billedserien har jeg oppdaget at ikke alle katter er nydelige…

Denne katten gav meg fornemmelse av å dumpe midt inn i en skrekkfilm!! Jeg tuller ikke… ikke bare var den skummel å se på…men da den så oss og åpnet kjeften for å mjaue, så kom det en lyd som gav meg gysninger ned over ryggen!!! Det var et mjau som var så rustent og hest at det hørtes ut som et av de udyrene som du..ja…ser på skrekkfilm… *grøss*

DSC_0126

Over til blomsterhjørnet! Jeg har fått to nye pelliser av ei jeg jobber sammen med (hun skulle kaste dem i søpla!!!) Hun vet ikke hva den heter, men jeg går ut fra at den er fra Pac. serien. Jeg synes de er veldig søte :-)

DSC_0132 DSC_0134

Men nå får jeg karre meg avgårde til kiro… kan ikke fortsette i denne vannrette stillingen lengre!

23. sep. 2010

Uka’s favoritt!!

Det må definitivt bli denne pellisen!! Sancho Panza! En utrolig flott blomst i dype farger. Den har begynt å blomstre med litt større blomster nå.

Sancho Panza 1

Sancho Panza 2 

Forrige gang jeg hadde innlegg av denne var blomsten mye mindre. Nå ser jeg helt klart hvordan den egentlig skal se ut :-) En engle pelargon. Når den blir større vil den få litt bredere hvite partier rundt kronbladene. Jeg synes den ser finest ut nå om jeg skal si min mening….

18. sep. 2010

Trolsk lørdag…

Enkelte høstdager siver tåken forsiktig inn over jordene…

Trolsk

Ha en trolsk aften alle sammen!

15. sep. 2010

Clivia-invasjon og favoritter..

I helgen var jeg på sørlandet da jeg hadde et nødvendig ærend. Mens jeg var der, benyttet jeg sjangsen til å tigge til meg noen flere avleggere av Clivia’en til min mor (som kommer fra min mormor) Morplanten er fra begynnelsen av 80 tallet, og siden da har den forsynt oss med div avleggere siden den formerer seg rimelig heftig til tider. Nå var den store potten til ho mor skikkelig full!! Det var hele 9 planter i samme potte! Ufattelig at den fortsatt trives og blomstrer slik den gjør, men skjønner jo at det er en plante som trives i trange kår!

Min far måtte rett og slett slå potten i stykker da det kun var røtter i hele potten. Det var ikke sjangs å få noe som helst ut av den! Kniven måtte også til for å få røttene fra hverandre (og det skar i meg å se på…men den har visst vært igjennom dette et par ganger før)

Så nå sitter jeg har med 7 Clivia’er i stua! Noen ser du under…(fryktelig det bildet ble da…)

DSC_0024

På pellisfronten har jeg for øyeblikket en ny favoritt!!! Det er Distinction! Den gror som bare det og har flust med nye spirer/blader for tiden. Den siste md har størrelsen mer enn doblet seg (fikk den som en stikling i august)

Distinction Nå er ikke jeg noe særlig “fan” av røde blomster som denne har (enkle skarlagensrøde) – men det skal bli spennende å se når de kommer. Foreløpig synes jeg den er flott som den er og er veldig dekorativ :-)

Jeg tror jeg har/er inne i en liten periode med “bloggtørke” gitt! Hjernen er litt tom og tankene svirrer mye rundt andre ting. Om bare tiden kunne gå “litt” raskere innimellom så ventetiden ikke ble så lang!?! Men den som venter lenge – venter på noe godt har jeg blitt fortalt… Vi får virkelig håpe det :-) Det kommende året blir nå i hvertfall veldig spennende!! I mellomtiden tror jeg at det er på sin plass at kroppen får litt mer trening. Her må det drastiske ting til…tror tiden er over for mannens kokkelering og baking! (hvis ikke – ruller jeg snart som den blå jenta på “Charlie og sjokolade-fabrikken…..)

Men nå skal jeg kose meg med en helt ny serie som heter “The Gates” Ser i grunnen spennende ut!

11. sep. 2010

Helg og forberedelse til snøens ankomst…

Jepp, snart kommer den. Hvit og kald og heldekkende! Og her har allerede forberedelsene til brøytingen startet. Brøytestikker er allerede på plass langs veiene, så da er det bare å åpne himmelen….

Vent nå litt! Vi er da forstatt bare i begynnelsen av september, og løkene er ikke kommet i hus ennå… Om kommunen bare kunne være like rask/tidlig ute med andre ting så hadde alt vært så mye bedre.

Hva om kommuneansatte var folkevalgte? Hva om de stillingene de hadde i etaten var noe som vi andre “dødelige” hadde valgt dem til - ut fra arbeidsinnsatsen og resultatene? Hadde det da blitt litt mer fart på sakene som ligger i store bunker på skrivepulten, og som bare vokser høyere for hver dag? Jeg bare spør… Vi andre blir jo vurdert ut fra liknende kriterier, så hvorfor ikke?  Interessant…. (missforstå meg rett, alle er jo ikke like…)

Uansett så kommer vinteren og snøen like hærlig hvert år, og da må ting være i orden. Og jeg er så og si klar inne også! Har fått rigget opp mini-gartneriet mitt inne på badet samt hengt opp lyset. Her skal alt være klart til storinnrykk av nysådde frø i januar (ja jeg vet jeg er  v e l d i g  tidlig ute, men hva skal man gjøre da…når en ikke kan styre seg?)

Urtene som vi sådde for 3 dager siden har fått plass inni m-gartneriet. Og her har det skjedd en eksplosjon hos en av urtene. Det begynte å spire litt i dag morges, og når vi kom hjem fra Hagesengteret så det slik ut!

DSC_0015 DSC_0016

Jeg vet ikke hvilken dette er for jeg  g l e m t e å sette på lapper!!!! Nybegynner feil ikke sant? Men det spirer som bare det og det er jo SÅ morro for meg :-)

Skal bli spennende å komme hjem på mandag å se hvordan ståa er da! Blir en liten svipptur til Kristianby for å sjekke forholdene på både det ene og det andre.

Men det som jeg gleder meg mest til akkurat NÅ er de nylagede hjemmelagede kompene til ho mor :-)))

8. sep. 2010

En storm som nærmer seg?

Det ser nå i hvertfall slik ut når jeg kikker ut av vinduet! Virkelig mørk himmel i øst mens sola sprer sine siste solstråler i vest.

DSC_0009

Samtidig her inne er gubben i gang med et nytt prosjekt. Jeg vet nå ikke om han har blitt bitt av min gryende hagegalskap, men noe har han nå funnet som har fanget hans interesse. Nemlig å så egne urter og grønnsaker! Og det er jo morro for meg, for da kan jo jeg være med å så litt! (Kan man ha abstinenser fra noe man ikke har begynt med ennå???)

DSC_0014Her står de nå på rekke og rad inne på baderomsgulvet. Det er Oregano, Persille, Basilicum, Rosmarin, Chilli, Dill og Gressløk. Disse ble kjøpt på Hageglede.no og hadde utrolig rask levering!! Nå sitter vi spente her og ser, og venter, på at de skal gro…. . . .      . . . .     . . . . . . .     . .  Hmmm hadde det kanskje vært lurt å finne på noe i mellomtiden ?

6. sep. 2010

Blåmandag…

Etter en utrolig deilig helg ser det nå ut som om dette er slutten. Fremover er det meldt dårlig være så langt en kan se… Høstens inntog er et faktum og på tide å rydde opp utenfor.

Jeg har ikke all verdens lagringsplass her (skulle hatt en bod) så da må jeg ta noen av tingene inn. Det runde hagebordet i glass kan definitivt ikke stå utte i vinter! Løsning: Jeg mangler kjøkkenbord, har ennå ikke funnet det perfekte bordet ennå, så da setter jeg hagebordet inn i stedet. Et godt alternativ til jeg finner noe bedre :-)

Kjøkkenbord Jeg har forresten bange anelser om at den vinduskarmen kommer til å bli ganske så overfylt i fremtiden.

Er akkurat ferdig med første bok i triologien “Millenium” av Stieg Larsson. Jeg har igrunnen aldri vært så opptatt av kriminal-romaner. For meg har det virket som om de fleste har samme storyline/plot og i lengden blir det for kjedelig. Men av og til kommer jeg over en og annen bok som virkelig fenger meg.

Denne er en av dem. Fra første stund ble jeg dratt inn i historien og hadde vanskelig med å legge den fra meg! Jeg har til og med lånt lydbøkene på biblioteket slik at jeg kan fortsette i spenning mens jeg sitter å arbeider på kontoret. Den har en del makabre innslag og det kan være litt i det meste laget for noen. Men alt i alt en meget bra bok, og jeg har allerede begynt på den neste.

Jeg kommer IKKE til å se filmen/e før jeg er ferdig med bøkene! Jeg liker best å ha mine egne bilder av personer og omgivelser i bøker jeg leser.

“Millennium” er absolutt en bok som er verd din tid om du er intressert i litt spenning, drama og gåter.

5. sep. 2010

Grubler på denne frøkna…

Denne lille har jeg grublet over en stund. Jeg kan ikke finne ut hva hennes egentlige navn er! Lappen hun kom med tror jeg ikke stemmer i det hele tatt.

Black Velvet Apleblossom eller Apple Blossom Rosebud…. Det var beskjeden jeg fikk sammen med frøkna. Men jeg kan ikke se at hun er hverken det ene eller det andre. Blomsten kan stemme litt med den første, men ikke bladene. Rosebud er det definitivt ikke da det er en enkel blomst.

Så da må jeg prøve andre metoder for å finne ut av dette. Jeg gåglet litt tidligere i dag for å sjekke. Den eneste som jeg synes hun liknet litt mer på enn BVAB var Maverick Appleblossom. Men selv om bladene stemmer mer her, så er det ikke nok hvitt i blomsten til å være den heller…… !!

DSC_0301 DSC_0302 DSC_0307 DSC_0308

Hun har mest hvitt i midten på de to øverste kronbladene mens de tre nederste har kun rosa-sjatteringer.

Tilbake til fortiden…

Nå kan vi straks konstantere at høsten er her! Det høstes og treskes for fult i området, og ikke et eneste jorde står uberørt…

DSC_0300

Treskere går i ett sammen med korntørker og traktordur..ikke mye fred i heimen for øyeblikket. Vepsene er nesten borte, men fluene har begynt å bli skikkelig dorske og plagsomme…

I natt var det nesten kuldegrader for første gang i år (nå snakker jeg om denne siden av sommeren…) Det var målt 0.1 grader i natt.

Men på dagtid har vi vært utrolig heldige med deilig solvær med liten vind! Ca 18-22 grader denne helgen. Vi har storkost oss i denne sensommershelgen og har også fått vært på en sensommerfestival. Det var på Gamle Våle prestegård. Her var alt av gammelt utstyr fra våronn og slått utstilt sammen med div andre håndarbeids- og matlagingskunstner. Mye spennende for både store og små.

DSCN3977

Gamle vaskebrett har nok de aller fleste av oss noe forhold til, enten etter bestemor eller kanskje noen til og med har brukt et slikt et selv? Husker vi prøvde slike på skolen.

Såpen som blir brukt “Sunlight” kjenner jeg igjen fra gamle reklamer i gamle dameblader! Så morsomt å se :-)

Her blir altså vannet kokt opp på gammel vedovn for så å bli helt over i vaskebaljen.

 

Vi kan vel alle være glad for å slippe dette i hverdagen! Her var det ikke snakk om å hive tøy i en maskin for så å trykke på en knapp… Muskelkraft trenger man her ja, og dette tok “litt” lengre enn 5 minutter… Men når jeg tenker meg om litt…hadde de det ikke litt bedre før allikevel?? Var det ikke mindre stress og kav, og mer tid sammen med familie??DSCN3978

Gamlekara ute på skauen jobbet utrolig hardt! Men de visste å ta seg tid til skikkelig mat og god kaffe midt i skauen. Det kokt ordentlig kaffe på stor kanne, samt stekt flesk som de hadde på hjemmebakt brødskive.

Det høres jo veldig godt ut (bacon og brød) og alt smaker jo bare helt utrolig nydelig ute i naturen i forhold til hjemme. Den friske luften må jo ha en viss innvirkning på smakssansene våres…

DSCN3993

Hester på gården var et must. Det var mer enn nok arbeid å få unna som en manns muskelkraft ikke klarte alene. Da var en skikkelig god norsk hardfør hest det beste en kunne ha til hjelp.

De ble også stelt utrolig bra med da dette var del av livsbrødet. Pløying, harving og tresking gikk unna med disse kraftfulle dyra :-)

DSCN3979

 

Men av og til så måtte man brette opp ermene og slipe div utstyr for å gjøre grovarbeidet selv…

Mannen med hjåen ja… ser ikke så ille ut her spør du meg! Disse heldige karene har til og med fått med seg en felespiller! Lurer på om hans misjon er å hjelpe dem å holde takten…?? ;-)

DSCN3980

 

Neka ble bundet sammen for hånd før de ble satt opp mot hverandre for å tørke ute på åkeren.

Dette gjøres fremdeles hos bønder som binder og selger egne nek. Men forskjellen her er at det blir brukt en binde-maksin til dette.

Uansett maskin eller ikke så er dette også masse arbeid med forsvinnende liten fortjenste for bønder i dagens samfunn.

Speidere, kuer (ingen sammenlikning) og høyhopping avrundet denne begivenhetsrike dagen på gården.

DSCN3991 DSCN3988 DSCN3975