I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.



Please don't copy from this blog without asking first!


28. nov. 2010

Rekord-november?

Jeg har ikke sett på maken til vær vi har hatt denne november måned! Vanligvis er det en tid med skikkelig grått vær og masse masse nedbør! Men i stedet har ekstrem kulden satt inn 2 md før tiden. Sammen med kulden, har snøen også infinni seg. Og det til de grader. 20 cm snø hittil i dag. Sporene til traktordekkene snør igjen nesten før de har blitt kjørt opp. Dette er typisk januarvær for meg! Masse snø og vind. Æsj at vi skal få så innmarig laaaang vinter i år også! Skal det fortsette slik fremover med 6 md vinter, 2 md vår, 2 md høst og bare 2 md sommer!!?? Takk sier jeg bare!!

Godt det er søndag i dag. Godt jeg ikke skal noen sted og bilen kan bli stående. Godt at… ja.. så har man da ei søster på besøk som absolutt skal ned på bensinstasjonen!!! Da måtte jeg jo ut allikevel da.. skuffe frem bilen og prøve seg så pent og smått opp de bratte bakkene her. Jeg er fryktelig glad for at jeg ikke har Yaris’en nå. Jeg kom opp, men det var ikke mange meterene jeg kjørte før jeg så bileg ligge med nesa ned i gruskanten langs veien!!

Turen gikk da greit. Vi kom hjem uten noe større problemer, men tror nok at storesøss får vente til i morgen før det blir noe hjemreise herfra! Om de ikke fryser fast til senga da… I dag morges hadde jeg masse is på innsiden av soveromms-vinduet. Gradestokken inne viste usle 2 grader! Er det mulig!! Har hørt at det er sundt å sove på kaldt soverom…men det får da være grenser..

DSC_0028

Jeg skylder på kraft-selskapene!! Her driver de å eksportere all strømmen til utlandet, så når høsten kommer og vi oppe i kalde nord begynner å bruke litt strøm for å holde varmen, DA er jo magasinene nesten tomme!!! Har du sett!?! Da må det jo importeres strøm igjen fra utlandet til dobbel pris, og hvem sitter igjen med regningen???? Joda.. Ola Dunk ! Jeg blir så utrolig provosert over dette…det samme hvert #%&#"% år!!!

Men det er nok ikke så mye jeg kan gjøre med det. Å gremme seg tjener vel ikke til noe heller.. Så istedet for å la irritasjon ta overhånd, så tenner vi et lys i mørket, nyder denne førjulstiden og koser oss sammen med familien og venner!

Lys i mørket

 

21. nov. 2010

Siste søndag før advent…!

Det er jo helt utrolig å fort dagene går nå! Bare en uke igjen før 1 søndag i advent og 4 uker til jul! Kanskje på tide med noen førjuls-forbredelser snart? Jeg har helt ærlig ikke begynt å tenke så mye på jul ennå…

For øyeblikket er det all snøen som daler ned jeg har i tankene. Heldigvis har vi nabo som brøyter, så snøen blir ryddet unna…om ikke vi er første mann på lista – så blir det tatt i løpet av dagen :-) Og det skal ikke jeg klage over! Småfuglene tar seg en liten pust i bakken. Det er nok ikke så lett for dem i disse tider når snøen ligger høyt over bakken, derfor oppfordrer jeg alle til å huske på dem i disse nermeste månedene og legger ut masse god mat til dem :-)

gulspurv

Ellers er de fleste i huset ganske slække i dag! En ganske så typisk søndag vil jeg si. Så nå som sola allerede har tatt kvelden, og vi “voksne” ser på film, ligger katta å drar seg på sofan. Det er hva jeg vil kalle et skikkelig katteliv!!

Ellef1Jeg må si at dette er noe av det jeg misunner kattene til tider! Ingen bekymring over hode. Så lenge de får mat/vann, et varmt sted å være samt masse kos, så kan du ikke finne et lykkeligere dyr :-)

Sitter forresten her å sipper etter å ha sett “Facing the Giants” Utrolig god og fiiiin film !!

14. nov. 2010

3 ting jeg liker..

Jeg hiver meg på utfordringen til Turbolotte og poster bilder av 3 ting jeg liker!

Det første som står høyt på listen min for tiden er mitt nye akvarium!!  Fikk dette for drøye 3 uker siden og jeg storkoser meg med det og fiskene. (ser ikke bort fra flere på nyåret)

Mitt nye akvarium 

Som nummre to på listen har jeg min mye bil! Det ble en god oppgradering fra min lille “alt er manuelt” Toyota Yaris! Jeg storkoser meg på veien nå! (spesielt når jeg kan suse forbi andre i stedet for å snirkle forbi som en skilpadde….)

Bil Sist men absolutt !! ikke minst, min mann! Jepp jeg liker ham veldig godt! Spesielt når han er i sitt barnslige humør, finner på sprell og noen ganger jager meg rundt i stua og holder meg ung! Og dager jeg kommer hjem fra jobb og middagen står klar og han møter meg i døren med kyss.. da er det ingen ting jeg liker bedre enn ham :-)

3

Til slutt.. G O D  F A R S D A G  til alle fedre i dag :-)

13. nov. 2010

Brå død og blod!!

Fredagen ble tilbrakt i Langesund på kurs. En lang og litt slitsom dag i grunnen. Opp kl 6 om morgenen for å kjøre halvannen time i skikkelig grått sluddvær! Skattekurs er heller ikke noen laydback fridag for å si det slik, og jeg hadde problemer med å holde øynene oppe til tider..

Men så er jeg så heldig å ha en mann som er så flink til å hjelpe til hjemme :-) Han skulle da gjøre litt rent for ho mor og dro frem støvsugeren. Og det gikk jo kjempefint det helt til han skulle tømme ovnen for akse, og fant ut at smårestene kunne jo bare støvsuges opp!!!

Jepp da gikk det som det som oftes går når det er en liiiten glo liggende igjen… Stor røykutvikling kan man si! Fikk en meld av ham på kurset… “det begynte å ryke av støvsugeren” ! (han sa ikke hva han hadde gjort, men det skjønte jeg jo med en gang)

DSC_0251

For å si det sånn…. det ble en brå slutt på denne karen!

Da jeg kom hjem kunne jeg lukte brent laaang vei! Æsj for ei stank! Brent katte- og hundehår! Og skal si det sitter i… har luftet et par dager nå men jeg kjenner det ennå :-(

Uansett så var det avgårde for å kjøpe en ny. Er jo totalt avhengig av den når man har flere dyr i hus. (bortsett fra fiskene…fiiiine fiskene ;-) )

Skulle forresten ordne et par kubbelys senere på kvelden. De hadde brent så langt ned med høye kanter og trengtes å trimmes litt… Det gikk veldig fint helt til jeg kom til et parti som ikke var ordentlig varmet opp… jeg tok i litt for å presse den skarpe spisse kniven igjennom…og dermed glapp den! Jeg kjørte tuppen inn ca 2 cm i det kjøttfylte partiet mellom tommelen og pekefingeren.. Jepp…. der sto jeg på kjøkkengulvet og ropte…”oh shoot oh shoot oh shoot oh shoot” Det eneste jeg tenkte var “jeg vil ikke til legavakta for å sy NÅ”

blod_58962412 Jaja, fikk renset det under springen, hatt på litt sterilt vann, så bacimycin pulver før jeg heiv på et plaster. Funket greit selv om det gjorde #%£$# vondt. Det værste av alt er at rett før kniven glapp, tenkte jeg at dette var kanskje dumt og jeg kom til å skjære meg… DUH!!

10. nov. 2010

Grubliser på en onsdag…

Jøss, da har vi visst rundet en ny måned og enda flere skritt nermere jul! Det går litt for fort for meg skjønner jeg (tegn på alderdom??)

Men nå har jeg jo fått litt forskjellige ting å holde på med for tiden som virkelig er gøy! Som nevnt i forrige innlegg så har huset blitt invadert av fisker. Det er jo bare en mega-koselig hobby da! Og så spennende! Jeg har brukt mange dager og timer på å lese om de foskjellige artene, hvordan sette opp akvarie, hvordan mate og stelle dem….og ikke minst Vannkjemi!! Det er faktisk mye gøyere enn det høres ut!!

Lågen 09 

Det som jeg har konsentrert meg mest om de siste dagene er hvordan preparere en tank og få riktige vannverdier og bakterieflora uten bruk av fisk, men rett og slett bare med salmiakk! Høres merkelig ut, men denne metoden har faktisk vist seg å gi veldig bra resultater :-) Her står det mer detaljert om denne metoden.

Dette er noe jeg definitivt kommer til å teste ut når neste tank kommer i hus. Det blir en gang på nyåret tenker jeg. For som blomster kan gi deg hagegalskap, så kan fisk gi deg litersyken! Spørsmålet er bare… hvor mange fisker (eller akvarier) er nok ?? Men NÅ venter jeg bare på at Palettciklidene skal komme i lek… vil ha vil ha små PC’er *ler*

Så mens alle stiklinger og pelliser tar seg en liten pust i bakken og gjør seg klar for vinter-hvilen, har fiskene tatt over underholdningen. Og det har de gjort til gangs! Morsomme “personligheter” har de alle :-)

Vinteren har visst også ankommet! Det skulle komme ca 2 cm snø i går kveld. Men i dag morges var det nesten 10 cm. Ikke så mye i grunnen, men nok til å gi noen og enhver problemer. Heldigvis gikk det greit for meg opp den bratte bakken fra huset i dag morges… Naboen har ikke vært så heldig!

Ellef og Tea har heller ikke vært så veldig imponert over snøen. Det er noe gufsent og kaldt å vasse igjennom. Jeg derimot humrer litt når jeg ser dem gå hjulbeint igjennom snøen for å se om det er noe spennende i det hvite pudderet..