I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.



Please don't copy from this blog without asking first!


27. feb. 2011

Små gleder i hverdagen !

Det er ikke så mye som skal til. Bare en liten ting som små spirer som får sine første ordentlige blader! Man kan se på det som melketenner – de blir erstattet med ordentlige tenner når de blir større (var nå slik jeg måtte forklare dette til lille-tulla som var på besøk i helgen)

DSC_0353DSC_0352

Blodbereg samt pellis-spirer vokser som bare det! Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd så langt ! Stor TAKK igjen til Ellea og Elisabeth for frø Smilefjes

 

25. feb. 2011

Den nydeligste gave…

Go’jenta Sandra er på besøk hos oss denne helgen Smilefjes og tenk hun hadde med seg en liten hjemmelaget gave! En blomstrete boks som kan romme alle mine hemligheterSmilefjes som blunker Den er så utrolig fin og jeg ble kjempe glad for gaven!! Hmmm mulig dette blir min egen lille unike frø-boks Rød rose

DSC_0340

20. feb. 2011

Bare vakkert…

Det trengs ikke mange ord for å beskrive hvor vakker naturen er.. I de fleste tilfeller sier bilder mer enn tusen ord… / We don’t need a lot of words to describe how beautiful nature is. A picture is worth a thousand words

 Verdens Ende i dag…

Verdens Ende 1

Verdens Ende 2

Verdens Ende 3

Verdens Ende 4

Verdens Ende 5

Verdens Ende 6

Verdens Ende 7

Verdens Ende 8

Verdens Ende 9

Verdens Ende 10

Det var –15 C ute i dag – men kulda var verd denne turen! For et fantastisk vær og en fantastisk dag vi haddeSmilefjes Nå håper vi bare at olje-sølet ikke når denne delen av kysten. Men for øyeblikket er det ganske usikkert. For øyeblikket er det bare den andre siden av denne øya oljen har nådd…

13. feb. 2011

Noen ganger er det bare nok!

Noen ganger får vinteren rett og slett det verste ut av enhver… Jaja vinteren er en fantastisk tid med flotte farger og et flott vinterlandskap!

DSC_0055

MEN vinteren har også en bakside… lunefulle dager med sterk kald vind, snø som føyker rundt ørene på en. Men dette er ikke det verste. For meg er kulden det værste!! Spesielt når en bor i et gammelt hus som ikke er isolert etter dagens standad. Det trekker fra vinduer, det trekker fra veggene og det trekker fra dørene. Isen pakker seg tykk rundt innsiden av vinduene samt innsiden av ytterdøra. Dette er ikke morro i det hele tatt.

Ja. Vi har vedfyring her. Og ja vi har litt ved igjen. Men denne tar snart slutt, og tror du det er lett å få tak i mer?? Nei det er det ikke. Og ikke kan vi varme opp med for mye strøm heller…Da må man jo først vinne i lotto! Dette har vi kraftselskapene og staten å takke for. Mye vil ha mer sies det. Og det er helt klart i dette tilfelle. For hvilken annen grunn er det for kraftselskapene å selge ut strømmen produsert av vannkraft til utlandet om sommeren, for så å jekke opp prisene om vinteren ved å skylde på tomme vannmagasiner??? Jeg blir så utrolig provosert.

Hvor dumme tror de at vi nordmenn er i grunnen?? Klager på lite nedbør de to siste årene, når de fleste av oss aldri har opplevd våtere somre før… Klager på at vi bruker så mye mer strøm nå enn før, men så sier statistisk sentralbyrå at vi aldri har brukt så lite strøm før!!! Er Ola Dunk så “blank” ?? Skjønner vi ikke tegningen her?? Er det virkelig ikke noe vi kan gjøre – finnes det ikke den minste lille frankmann i noen av oss?? Eller er panne mot bakken det eneste vi kjenner til?

Uansett så sitter jeg nå her og fryser. Og ifølge værmeldingen så kommer jeg fortsatt til å fryse i et par uker fremover. Men nå er det slutt på klagingen for denne gang….

Da er det bare en ting å gjøre! Koooose seg med prikling, stiklinger og frø Smilefjes Jepp nå har jeg endelig fått priklet de aller første blodbegerene jeg har sådd. Det ble rundt 70 stk så langt. Blir spennende å se hvor mange overlever!

DSC_0297

Jeg er også spent på hvordan de vil klare seg i disse pottene. Det er “Rootrainers” og kanskje litt for dype for dem så tidlig? Vi får nå se. Foreløpig har jeg to stk i hver potte. Jeg fant ikke priklepinnen min (!) men det var faktisk noe annet utstyr som for meg funket myyyye bedre! Denne her:

DSC_0299

En  god gammeldags potetskreller !!! Jeg satte tape rundt den slik at den skulle være mer stabil. Med denne kom jeg skikkelig godt til på hver lille plante, den var utrolig lett å løfte dem opp med og å sette dem ned i ny potte Smilefjes  Jeg trengte ikke bruke fingrene mine i det hele tatt under hele prosessen, så ingen planter ble skadet. Er det noen som har en slik en så kan den absolutt anbefales!

Pellisfrø har også kommet i jord i dag og jeg er veldig fornøyd. Følgende frø er sådd:

P.quinquelobatum

P.elongatum

P.aridum

P.australe hvit)

P.candicans

P.odoratissimum

Rose Ice

Horiz Violet Picctee

Jeg har sådd tre av hver for å se hvordan det går. Jeg er veldig spent! Smilefjes

12. feb. 2011

Blodbeger og forvirret nybegynner!!

For første gang har jeg sådd blodbeger og er utrolig spent på om det blir voksne planter ut av dette til slutt! Det er alltid skummelt med disse små spirene synes jeg. Spesielt da de som regel bukker under så fort de når en lengde på 5-10 cm… Det har nok vært hovedgrunnen til min “hesitasjon” av å prøve meg for mye på frø-såing. Det er jo så utrolig trist når de ikke overlever!!! Ja man blir litt skrullete av og til – men er det en dårlig ting da??

Blodbegerspirer1

Men nå lurer jeg på – er disse for små til å prikles ennå? De begynner jo å bli litt lange, og hadde kanskje blitt sterkere om jeg hadde priklet dem og fått dem dypere i jorda. Ikke vet jeg. Mulig de er for små ennå. For små og for vanskelig å prikle.. Er jeg kanskje litt for overivrig her? De er jo bare 2 uker gamle. HJELP!!