I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.Please don't copy from this blog without asking first!


12. feb. 2011

Blodbeger og forvirret nybegynner!!

For første gang har jeg sådd blodbeger og er utrolig spent på om det blir voksne planter ut av dette til slutt! Det er alltid skummelt med disse små spirene synes jeg. Spesielt da de som regel bukker under så fort de når en lengde på 5-10 cm… Det har nok vært hovedgrunnen til min “hesitasjon” av å prøve meg for mye på frø-såing. Det er jo så utrolig trist når de ikke overlever!!! Ja man blir litt skrullete av og til – men er det en dårlig ting da??

Blodbegerspirer1

Men nå lurer jeg på – er disse for små til å prikles ennå? De begynner jo å bli litt lange, og hadde kanskje blitt sterkere om jeg hadde priklet dem og fått dem dypere i jorda. Ikke vet jeg. Mulig de er for små ennå. For små og for vanskelig å prikle.. Er jeg kanskje litt for overivrig her? De er jo bare 2 uker gamle. HJELP!!

3 kommentarer:

Margareth sa...

Det er litt vanskelig å se, men jeg hadde gjerne priklet dem nå. Synes det er bedre å forstyrre røttene i begynnelsen og så la dem stå i fred etterpå. Jeg har priklet 5 sammen i en liten potte (ikke de aller minste, neste størrelse) siden jeg gjerne må ha 5 sammen i en ampel for at det skal bli noe sving over den. Husk å prikle dem dypere slik at de så vidt har bladene over jorden, og husk at blodbegerne ikke vil ha det for vått! Jeg setter dem i små undervanningsbrett med matte i og vanner dem bare fra bunnen, aldri i jorda. Lykke til:)

Margareth sa...

Jepp. Stemmer i det Ellen sier.

Margareth sa...

Hørt på de kloke hodene over deg ;) Jeg har ikke sådd blodbeger før, bare fått stiklinger.