I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.Please don't copy from this blog without asking first!


5. feb. 2012

Klokkerankene spirer!!

Og det tok nøyaktig 14 dager… Det er rart med det.. En blir så utålmodig mens man venter, og de eneste tankene som surrer i hode er at “dette går nok ikke – ikke spiredyktige frø – for tørt – for vått osv..” Men foreløpig ser det ganske lovende ut! I går så jeg den føste nakken stikke opp av jorda og ble happy happy!!! Måtte bare pirke litt i skorpa for å se om det var fler på vei, men så dårlig ut. Men en var i alle fall på vei!!

DSC_0099

Den første uken hadde jeg dem ståendes på varmt gulv inne på badet. Så bestemte jeg å flytte dem inn på planterommet under lyset. Tenkte det kanskje kunne bli litt vel varmt inne på badet og var redd for at frøene skulle råtne… Vet ikke om det hadde noe for seg men nå er de i gang.

Til min store overraskelse i dag morges var hele to spirer kommet helt opp av jordskorpa og en ny nakke på vei! O’lykke Smilefjes med åpen munn 

DSC_0107

Så langt har 3 av 11 spirt. Dårlig spiringsprosent så langt, men uka er ennå ung Smilefjes som blunker Og jeg er imponert over hvor fort disse har vokst i løpet av 20 timer! Tenkte jeg skulle følge opp litt med målbånd for å se hvor raskt de vokser.

DSC_0097

Dag 14.

Nakken av en liten Cobea Scandes har endelig brytt seg igjennom jordskorpa. Den ser ganske kraftig ut og jeg skjønner godt at dette er en plante som har potensialet til å strekke seg 4-5 meter!!

 

 

 

DSC_0108

 

Dag 15.

Som vi kan se her så har altså denne spiren vokst hele 2,5 cm fra i går kveld til i dag morges! Jeg måler fra jordskorpa og opp til bladfestet.

Dette kan jo bli en utfordring etter hvert siden såingen ble gjort så tidlig, men tenker veksten stagnerer “litt” når de kommer inn i et kjøliere rom.

Jeg tenker at de kan stå en liten stund til under plantelyset…så får jeg se. Kommer til å fortsette å poste bilder der jeg måler veksten. Dette er jo bare morro Smilefjes med åpen munn

Ingen kommentarer: