I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.Please don't copy from this blog without asking first!


15. apr. 2012

Så kom sola igjen…

Det har vært litt surt, grått og kaldt i det siste! Men i går så det ut som om sola hadde tenkt å vende tilbake igjen. Først en deilig tur i kolonihagen til Blomsterguri sammen med et par andre hagegale. Der nøt vi varm kakao i sola etter å ha fått lov til å plukke med oss masse pellis stiklinger!!! Så hjem for å sette alle stiklingene i jord (det var litt trist å ta av alle de flotte blomstene som var på stiklingene…men sånn er det nå) Navnelapper får vi finne frem til når plantene blir store og full av blomster igjen og kan identifiseres!

I dag var sola fremme igjen gitt, og da bar det ut i hagen for en liten runde for å se hva som har overlevd den plutselige frosten vi fikk forrige uke. Alle skuddene på Hortensia er desverre visnet bort. Den var lite glad i kulden … Men andre blomster ser ut til å takle endringen i temperaturen.

DSC_0007DSC_0013DSC_0009

DSC_0004

DSC_0006DSC_0011

Og til min store glede så har Jordskokken overlevd vintenen! (også kalt Jerusalem artichoke) Jeg hadde den i potte i fjor siden jeg aldrig fikk bestemt meg hvor jeg skulle plante den. I fjor hadde jeg et par stilker, men det ble ikke noe særlig blomster på dem. Tror flyttingen og lite stell muligens hadde noe å si…samt all regnet!! Men da jeg var en tur i garasjen i dag, så jeg masse spirer i potta til Jordskokken!!

DSC_0002

Tenker jeg får google litt for å finne ut hva jeg kan bruke disse rotknollene til Smilefjes med åpen munn

Og til min manns store glede! så ser det ut til at Hostaen han kjøpte i fjor lever!! (selv om den kom i jorda en smuuule seint og hanglet noe veldig utover sensommeren…) Her er en grønn spire og en lilla spire på vei opp…

DSC_0014

Til slutt har jeg endelig fått ompottet blodbegerene mine. I år vil jeg ha alle i ampler hengendes sammen med potter av surfina. Da jeg ikke kan henge dem ut ennå og jeg ikke har noe drivhus, så måtte jeg finne en provisorisk løsning. Jeg fant en krok i stuetaket (der en lapme egentlig skulle ha hengt) som passet utmerket. Den andre ampelen fikk plass ved siden av pipa på en annen krok.

DSC_0036DSC_0037

 

 

 

 

 

 

Nå gjenstår det 4 som må fylles med blodbeger. Men for øyeblikket vet jeg ikke hvor jeg skal henge dem så jeg får gå i tenkeboksen. 

I går fikk jeg også kjøpt Calypso så nå skal i hvertfall ikke bladlusen ta knekken på flere av mine pelliser! Fikk brukt det litt i dag da jeg fortsatt fant kvitfly på pellisene kjøpt på Plantasjen.

Nå gjenstår det å prikle valmue og Clarika amoena… Litt usikker på denne Kalifornia valmuen…om jeg klarer å prikle uten av de alle før fra meg..

1 kommentar:

Vivishagerom sa...

Det hørtes deilig ut med sol. Her hos meg har vi snø i dag, men den ligger ikke lenge før den blir borte!

Ha en fin kveld.