I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.Please don't copy from this blog without asking first!


1. apr. 2012

Flere navnløse..

I hagen..!

Dette er jo den mest spennende tiden da stauder kommer opp og jeg virkelig får se hva som er i disse blomsterbedene. Og når jeg ikke kan navnene på en brøkdel av disse, så håper jeg at det er noen der ute som kan hjelpe meg på vei Smilefjes

En av dem har jeg allerede funnet ut av (tror jeg)  Bergenia.

DSC_0224DSC_0225

 

 

 

 

 

 

Så en som jeg ser stikke opp over alt og som nesten ble med i kampen mot “ugresset” i fjor høst….

DSC_0221

DSC_0220

 

 

 

 

 

 

Det var flere stauder som ser ut til å ha lilla  blomster. Slik som denne…

DSC_0222

DSC_0223

 

 

 

 

 

 

Over til en busk. Den er kjempeflott nå med alle sine mørkerosa hengende klaser av blomster!

DSC_0216DSC_0218

 

 

 

 

 

 

Til slutt var det en som jeg hold på å overse… en liten plante som vokste innimellom steinmuren…

DSC_0212

Staude eller ugress??? Håper jeg kan få navn på dem alle slik at jeg kan få kartlagt litt av dette kaoset som råder for tiden!

Jeg fikk tatt en liten tur til Kulien i går Smilefjes med åpen munn Der fikk jeg tak i litt flere surfina – fylte denne gangen! Det er jo ikke bare flotte planter der, men også flotte priser!! Det er to stiklinger i hver potte. Disse selger de for kun 18 kroner!! Det er nok flere enn meg som skjønner at det kan bli litt fult inne på planterommet når man kommer over slike priser…

En plante jeg ikke har sett før fikk også være med meg hjem. En Gloxinia ! Etter å ha googlet litt og sett på Youtube så skjønner jeg at denne også kan formeres ganske enkelt (tja…alt er relativt) Formeres rett og slett ved å stikke ett av bladene i jorda…så skal det vokse opp nye babyer fra denne. Spennende og dette må prøves (hvis jeg bare finner et blad som ikke er så alt for stort)

DSC_0230DSC_0231

 

 

 

 

 

 

Denne planten kan være litt lunefull å få til…men man prøver og feiler og prøver igjen. Slik lærer man !

Ananas salvia har også begynt å blomstre! Var jo søte små tube-blomster på denne…morsomt Smilefjes

DSC_0228

Klokkeranken vokser nå så voldsomt at jeg måtte toppe den for andre gang. Det tok ikke lange tiden før den vokste over stativet som jeg lagde. Høyden på plantene er nå (etter topping) ca 120 cm…. Tenk det er bare 1 april i dag…og jeg må ha den inne i hvertfall en måned till?!? Vi får se…

God palmesøndag til alle Smilefjes med åpen munn

7 kommentarer:

Anonymous sa...

Den øverste tror jeg er en Mukdenia uten at jeg skal si det for sikkert.

hanneshage.com sa...

Å, så mye fint som blomstrer. Jeg måtte reise fra hagen min midt i den spennende blomstringen. Kjekt å se dine :) den røde blomstrende busken din er en blomstrende rips. Den er helt skjønn, en av mine favoritter i Hagen min.

Krepsemor sa...

Den øverste må være en Bergenia, nr 2 vet jeg ikke, nr 3 er Dicentra formosa (småhjerte) men de to siste vet jeg ikke! Det ser ut til at dere har vår, mens det her er hvitt på marken, og mer snø i luften! Jaja, det blir vel vår i år også :)

Margareth sa...

Huff...det var dårlig planlegging ;-) Men noen ganger er det nå slik. Tusen takk for identifiseringen :-)) Blodrips er en flott busk og absolutt en must på våren i norske hager :-)) Ha en flott påske!!!

Margareth sa...

Får nå endelig håpe at det hvite ikke ødelegger for de plantene som allerede har kommet opp! Her var det +21 grader forrige helg, og i dag våknet jeg til -3!! Ikke rart jeg er blitt forkjølet!
Sååå glad jeg ble for navnet på Dicentra Formosa!! De er jo bare yndige små blomster :-)) Gleder meg til de står i full blomst!
God påske til deg og dine :-))

Margareth sa...

Tusen takk og ønsker deg en riktig god påske :-)))

Snuffeldyret sa...

1 er Bergenia
2 er en Aurikkel
3 er en Dicentra
4 er Blodrips
5 er en Myosotis - forglemmegei

God påske til deg også!