I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.



Please don't copy from this blog without asking first!


30. juni 2012

Blomstring i tussmørket…

Jeg får bare bite i det sure eple og innse at brunsneglene finnes i min hage også. Fant noen stykk som gomlet i seg på bladverket til Ipomoea. Frem med saksa!

Men siden jeg først var ute i tussmørket og sjekket plantene, kunne jeg like godt ta noen bilder i slengen..

Tageges og Nikotiana

DSC_0016DSC_0017

 

 

 

 

 

 

Nemophila Discoidalis og Pelargonium “White Butterfly”

DSC_0021DSC_0023

 

 

 

 

 

 

Fuchsia ukjent fra Plantasjen og Beacon Rosa

DSC_0031DSC_0033

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black Velvet appleblossom og ukjent pellis/henge

DSC_0032DSC_0036

 

 

 

 

 

 

Fylt rosa Sufrina og Geranium

DSC_0047DSC_0058

 

 

 

 

 

 

Ukjent (mulig jødeblomst) og Potentilla

DSC_0055DSC_0059

 

 

 

 

 

 

Cosmos og Surfina

DSC_0045DSC_0039

 

 

 

 

 

 

Til slutt enda en rosa fylt surfina samt ukjent gul rose.

DSC_0041DSC_0068

 

 

 

 

 

 

Nå venter vi alle på litt mer sol og varme slik at det blir litt mer futt i blomstringen!!

GOD HELG!!

19. juni 2012

Blomsterbed V.S kattedo…

Katter er bare morro! Der er så herlige og sosiale og alltid villig til å slå av en prat eller utveksle en kos…

Blomster er deilige! Vakre og estetiske. Blomsterbed overfylt med nydelige farger og dufter er hva vi alle lengter etter hver vår….

Men når man kombinerer disse to sammen – da blir det liksom ikke helt “you know….wow”!! Kattene har ikke skjønt at blomsterbedene var laget for vår nytelse – ikke for å gjøre sitt fornødende i….

Så i kampen for å ikke ende opp med å ekskludere en av delene, prøver man å finne løsninger på dillemmaet. PEPPER og CHILLI sier noen… tja, veldig fint en liten stund. Men så er det nå slik at somrene har endret seg en del de siste årene. De har blitt mer regnfulle enn solfylte! Hvem gidder å pepre annen hver dag?? Katt deg vekk er en annen ting! Men skal man nyte duften av blomster så er kanskje ikke denne varianten den beste??

Pinner i beddene!! Ja, meen hvor vakkert er det da med masse pinner stikkende opp av jorda??

Jeg tror jeg prøver meg på noe annet… Først nytt blomsterbed.. Dette blir mitt første forsøk så her gjelder det å feile og lære!

DSC_0003

Jeg tenkte det kunne være litt greit å gjøre et lite avbrekk i den laange plenen, så da ble plasseringen langs hekken noen meter fra paviljongen..

Her var det ikke all verdens dybde i plenen som jeg skjønner er gangske vanlig nå til dags i byggefelt… Men 10 sekker jord burde holde…??

 

Jeg var på Plantasjen forrige uke for å sjekke ut om de hadde et nett. Det nettet tenkte jeg at skulle plasseres over jorda i beddet…hvorfor?? Joooo…. jeg tenkte som så nettet ville hindre kattene i å grave i jorda for å legge igjen sine vissittkort!! Rett og slett gjøre “kattedoen” utilgjengenlig for “de søte små” og gi blomstene en “fighting chance”!

DSC_0007

 

Nå trodde jeg at det nettet jeg kjøpte var sort… noe som ville ha gjort det litt mindre synlig i beddet.. Men det var visst grønt!

Jaja…får ikke hjelpe. Her skal vi bare teste ut om dette i det hele tatt funker! Jeg har satt nettet fast rundt kantene med spiker. Bare dyttet det ned i jorda for å holde nettet godt på plass. Så plasseres steiner rund bare for å dekke over Smilefjes som blunker

Så er det bare å klippe små hull i nettet til plantene…og dytte dem ned!

DSC_0008

 

Jeg har ikke vært så nøye med hva som går hvor… Som sagt så er dette bare en test.

Overlever blomsterbedet både våre små troll samt uhyrene til naboen – så har jeg et utgangspunkt for fremtidige bed!! Smilefjes med åpen munn

 

 

Jeg håper at etter hvert vil blomstene dekke over det grønne nettet (som ser mye blå-grønnere ut enn det egentlig er…jamfør forrige bilde) og det eneste vi vil se er alle plantene !

Da var det bare å lene seg tilbake….

11. juni 2012

Japaner, Kiwi og blomstrende stiklinger…

Det er alltid gøy med noe nytt… Og denne gangen var det faktisk min kjære som bestemte hva som skulle være med hjem!!

Sist vi var en tur på Bo Grønt i Vågsbygda, fikk han øye på en busk som han ikke kunne glemme..så når lørdagens kjøretur endte opp på hagesenteret, måtte bare lommeboka opp fra baklomma!

Dette er en Acer “Marlo” (Japanese Maple) og jeg synes den var stilig!

DSC_0022

Når “Japaneren” får vokst seg til litt blir det en deilig fargeklatt i hagen Smilefjes med åpen munn

Neste valg falt på to busker fra New Zeland. Hebe “Heartbreaker”

DSC_0017

..og Hebe “Goldrush”…

DSC_0018

Jeg tror disse kommer til å bli spennede i blomsterbedet som er på gang…

Foreløpig har jeg bare fått gravd opp gresset der det nye bedet skal ligge….for regnet (frekk som bare det) kom og ødela hele morroa for meg! Men nå ser det ut til at sola har kommet for å bli en liten stund igjen. Håper å ha det ferdig til helgen.

Ellers begynner det å komme blomster på stiklingene jeg fikk av Ann Kristin tidligere i våres! 

DSC_0004

 

Ikke vet jeg hva noen av stiklingene heter ennå da jeg ikke fikk skrevet noen navnelapper… Men det kan jeg fikse senere når de alle står i blomst Smilefjes som blunker

Uansett så ser denne rimelig lovende ut !!

 

 

En ny hengepelargonium ble også med på kjøpet. Jeg falt for denne som helt sikkert er del av den nye “Pac” serien. Som vanlig var det ingen navn på hengeren… men da “guttungen” som sto i kassa skulle skanne plantet, kom den opp som “Hibiskus”. Ikke noen bombe at det ikke ble noen reaksjon fra hans side…. men jeg derimot! Jeg tror han skannet lappen 3 ganger før han tok mitt ord på at “her har det nok kommet på en feil lapp ja…” Sukk… Men fine var de nå…

DSC_0010

Nå begynner det å bli litt fult rundt om i Paviljongen! Spørs om det blir litt vel trangt når alt får vokst seg til og blomstrer! Den ene av Sufinaen hadde forresten en stilig fargekombinasjon.

DSC_0011

 

Jeg er veldig spent på å se hvordan det blir med “lime” i denne kombinasjonen… Men nå er jeg litt usikker på hvilken av pottene jeg plantet Lime’n i.. Jeg har nok ikke vært så flink til å merke de forskjellige pottene.. Skal skjerpe meg til neste år…*kremt*

 

 

En fuchsia fikk også være med meg hjem…   DSC_0014

Jeg vet jo selvfølgelig ikke hva denne heter heller… Du vet ..Plantasjen!! Finner nok ut av det etter hvert  - pytt pytt.

 

Det har det vært rimelig kaldt her nede i sør, og det merker jeg godt på plantene. De har ikke kommet så langt som ønskelig i blomstringen sin ennå. Men nå venter jeg straks en eksplosjon!! Smilefjes med åpen munn Sommeren MÅ jo være rett rundt hjørnet nå – ikke sant? Optimist som alltid !!

3. juni 2012

Min første Geranium - med sin første blomst!

Denne kjøpte jeg på Planteriket for ca 1 md siden, og nå har den føste blomsten sprunget ut! Den er utrolig nydelig med sine dype farger og nesten sort markering på bladene sine. Navnet er Geranium “Mourning Widow” Denne MÅ bare spres litt i hagen …

Geranium Mourning Widow

Egentlig skal frøkna være litt dypere rød i fargen enn denne lilla fargen..men siden det er første gang den blomstrer så kan ting kanskje forrandre seg litt?

Andre blomstrende planter i hagen i dag:

DSC_0021DSC_0030

 

 

 

 

 

 

DSC_0031

DSC_0032

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0024DSC_0033DSC_0022

 

 

 

 

DSC_0019DSC_0030DSC_0034

En av favorittene mine blandt pelargonium har overlevd vinteren og blomstrer igjen for første gang i år! Appleblossom Rosebud! Til høsten skal jeg definitivt ta stiklinger fra denne samt en del av de andre jeg har. Har lært av fjordårets feil…..håper jeg..kremt!'

DSC_0014

Ønsker alle en virkelig fin søndag !!!

DSC_0017