I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.Please don't copy from this blog without asking first!


30. sep. 2010

Tålmodighet lønner seg…

Eller “den som venter lenge, venter på noe godt” som en også kan si. Jeg sier meg enig i begge utsagnene i forhold til de aller første pellis og fuchsia stiklingene jeg fikk i hus! Da Turbolotte i sommer var så utrolig snill å klippe noen stiklinger til meg, var jeg fast bestemt på at jeg skulle få alle til å overleve. (Jepp, startet veeeldig optimistisk) Selvfølgelig så klarte jeg ikke det da… Dette var jo den aller første gangen jeg prøvde meg på dette, og en kan jo ikke vente det store av ei som ikke har hatt noe blomster-interesse tidligere. MEN jeg kan si at over 60 % av dem har overlevd:-)

Det har vært spesielt to stiklinger som jeg har slitt med. En pellis og en fuchsia. De har truet med å dra inn årene gang på gang… siste gang hadde de kastet alle bladene og sto der nakne og trassige. Jeg var jo litt fortvilet da disse to var blomster som jeg virkelig så frem til blomstring på! Pelargonium Westdale Appleblossom og fuchsia Fay. Jeg sa “trassig kan jeg også være” og fortsatte med vanning.

Nå vettu… nå har de virkelig våknet så smått til live igjen :-))) …etter 2 md ! Her er de avbildet med et par andre av stiklingene som ble tatt samtidig.

Fay1 Westdale Appleblossom1

Så ja, det lønner seg å være tålmodig og ikke gi opp. De kommer smått og sent…men de kommer! Jeg skjønner at når en har mange flere pelliser enn det jeg har, så blir det nok litt anderledes med hvor mye tid en gidder å bruke på hver lille stikling. Men dette har vært en skikkelig fin trening og lærdom for meg :-)

Nå håper jeg bare at de fortsetter å vokse og klarer seg over vinteren.

3 kommentarer:

Margareth sa...

Westdalen kan være kjempetreg og rote, min brukte mange uker før det ble antydning til liv. Kjempbra at du ikke ga opp :)

Margareth sa...

Ja jeg har også hørt at Westdale er vanskelig. Jeg tok to stiklinger av min tidlig i sommer, og de rotet seg fint, sikkert fordi det var så varmt inni drivhuset. Godt at du fikk det til!
Jeg hadde bare beholdt stiklingene i varmen til de har rotet seg skikkelig jeg.

Margareth sa...

60% tilslag på stikling er da ganske bra det vil jeg si. Jeg har hatt 100% på noen, og 0 på andre.
Westdale er flott, jeg er ikke noe pellisfan, men disse med brokede blader faller meg i smak :)