I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.Please don't copy from this blog without asking first!


6. mar. 2012

Litt mer klokkeranke og sånt…

En ørliten oppdatering på mitt klokkeranke-prosjekt! Det er nå 6 uker siden jeg satte frøene i jorda og 4 uker siden den føste nakken viste seg over jordskorpa. Siden da har det bare eksplodert! Nå har jeg jo latt mine stå inne på planterommet under plantelys frem til nå, så mulig det er derfor de har vokst så fort… Men i dag har de altså flyttet ut.

Gardinklatring er jeg ikke noe veldig for, så jeg har rett og slett plantet dem rett inn i den store potta som skal være deres “permanente” hjem, og laget et klatrestativ til dem. Potta står nå i stua ved vinduet. Håper ikke det blir for varmt der inne!

DSC_0101

 

Klatrestativet lagde jeg bare av noen bambuspinner samt litt tjukke støttepinner jeg hadde liggende. Bandt dem sammen med noe plast -belagt ståltrå og lot det stå til.. Ingen grunn til å kjøpe dyre stativer (og NEI – jeg husker ikke hva de heter akkurat nå..)når de om ikke lenge vil være helt dekket av planten.

 

Det ble jo brukendes til å klatre i hvertfall selv om det kunne vært penere *kremt*

 

Litt usikker på hvordan jeg skal gjøre det med vanningen. Kanskje bare stikke en flaske med vann i jorda? Det må jo prøves!

 

 

Etter litt gjødseltilsetting (økologisk hønsegjødsel blandet med lupin-gjødsel) og vanning er klokkerankene godt planta i jorda!

DSC_0103

DSC_0104

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lurer nå bare på hvor lang tid det vil ta før de har forfokst seg i dette stativet.. Jeg har toppet dem en gang, og mulig jeg må gjøre det igjen før vi kommer til mai. Vi let sjå….

Og mens man er så godt i gang med jord/gjødel/planter så potter man også om Bellis perennis..

DSC_0097

DSC_0099

DSC_0098

Hva skal man ellers gjøre når våren plutselig har trukket opp skjørtene sine – lik ei dame som har et par mus springene rundt anklene…

1 kommentar:

Margareth sa...

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min :-) Cobaea sådde jeg får mange år siden, men de viklet seg inni hverandre siden de sto så tett. Den har en utrolig voksekraft :-)