I found you and you found me, together we will grow. Together we will fill our days with love from up above. My heart is yours as yours is mine - we'll never be alone. All we need is the love we share - and we'll never let it go.Please don't copy from this blog without asking first!


3. mar. 2012

Sent men godt!

Krokusene mine begynte å gro ganske tidlig. De var oppe og struttet i jordskorpa allerede i desember. Men så kom frosten og snøen. Mulig derfor de har kommet litt sent nå i forhold til andres krokus. Men nå er det to stykker som holder på å springe ut! Så utrolig deilig å se denne kraftige fargen som holder på å overta det kjedelige brune og gråe!!

DSC_0097

En annen plante som er i full sving (ikke vet jeg om det er tidlig eller ikke) er klematisen jeg ovetok fra min mor i fjor. Denne hadde hun ikke fått noe sving på de årene hun hadde den – så jeg tok villig imot! Litt redd for at den ikke ville overleve vinteren (da jeg lot den stå ute i krukke hele vinteren) men det ser ut som om det har gått veldig bra så langt! Masse av knopper holder på å spire frem her. Denne klematisen får rosa blomster Smilefjes

DSC_0099

Jeg skulle absolutt ha plantet denne om og gitt den litt bedre jord og gjødsel… men da må jeg nok knuse krukken den står i Trist fjes Ikke har jeg lyst til å plante den ned i bakken da jeg ikke vet hvor lenge vi blir boende.. Jeg får se hva jeg finner på.

Oppdatering på klokkeranke-spiringen! Kanskje på tide å toppe denne litt? Noen sier det er lurt for å få en litt mer buskete vekst fra bunnen av. Jeg vet ikke da jeg ikke har prøvd denne før, men får gjøre som ekspertene sier. Håper bare ikke det vil sette tilbake blomstringen noen uker.. den blomstrer jo sent nok etter det jeg har hørt.

DSC_0100

 

Det er nok på tide å få pottet om disse igjen. Men denne gangnen må de ned i de permanente pottene. Så må jeg lage et klatrestativ til dem. Det er ingen vits å ha disse ståendes i vinduskarmen noe lengre da de allerede er blitt så lange. Og ikke har jeg lyst til å ha dem i gardinene heller.

Potten jeg har tenkt til å bruke er av plast. Det er to alternativer her. Jeg har en kjeempestoor potte (55x40) og en som jeg helst har lyst til å bruke (40x30) Spørsmålet er bare om den sistnevnte klarer å romme 3 klokkerankeplanter?? Kanskje jeg skal bare hoppe i det, plante i den og la det stå til. Får de nok vann og gjødsel så skal det vel gå. Og det MÅ jo være lov til å prøve og feile første året man prøver seg på noe nytt?

Da gjenstår det bare å få tak i en underskål til denne store potta. Ironisk nok er prisen på underskåla høyere enn prisen på potta da jeg kjøpte den i fjor. Go firure… De vet å ta seg betalt for litt plastikk. (kunne sikkert ha ordnet det på en annen måte om jeg var litt mer kreativ…meeen…)

En annen ting jeg lurer litt på – overvintring av denne planten! Det må jeg jo prøve meg på om det er mulig med de forholdene jeg kan gi den. Da blir det jo mye tidligere blomster neste år har jeg hørt Smilefjes som blunker

Til slutt en liten oppdatering inne fra planterommet. Tror jeg trenger flere hyller og mer lys… Mannen er faktisk enig! Tror nok vi tar det til høsten når ivervintringen skal begynne. Jeg mistet nesten alle pellisene mine i årTrist fjes og vil prøve å forhindre dette til neste år.

DSC_0103

 

DSC_0105

DSC_0104

 

 

 

 

 

 

Ennå så har jeg ikke begynt på sommerblomstene. Tror kanskje jeg trenger den plassen litt tidligere enn planlagt.. *tenke tenke*

2 kommentarer:

Margareth sa...

Å så mange spirer du har. :) Det blir det nok her også...har nettopp begynt å så . Gleder meg til jeg er i full gang. Ja klematis er vakre planter. Fyller på i hagen hvert år. God søndag. Klem Merethe

Margareth sa...

Jeg skulle hatt så mange mange flere om jeg hadde hatt plass!! Men jeg tror det er lurt at jeg begynner i det små da jeg fortsatt er så fersk i dette. Jeg tror nok at det meste kommer til å bli plantet i potter og kar hvis jeg ikke får laget meg et nytt bed snart. Jeg leie her jeg bor nå så det er begrenset hva jeg har lyst til å legge penger i andres hager ;-) Jeg får heller spare til min egen drømmehage når den tid kommer....samt drivhus!!! Min store drøm!! :-D
Ha en flott søndag du også :-))) Klem Margareth